Giethoorn herdenkt met stille tocht en viert bevrijding met muziek

GIETHOORN – Hoewel vorig jaar voor het eerst sinds hele lange tijd gehouden, is de officiële dodenherdenking in Giethoorn met stille tocht al niet meer weg te denken. Nieuw dit jaar is een muzikaal bevrijdingsfeest met Gieterse artiesten.

Donderdag 4 mei om 19.30 uur is het vertrek voor de stille tocht vanaf activiteitencentrum De Buuzepolle aan de Sportlaan naar het oorlogsmonument op de begraafplaats bij de protestantse kerk aan de Beulakerweg.

Op de begraafplaats wordt om 20.00 uur 2 minuten stil in acht genomen, gevolgd door een kranslegging, toespraken en er worden gedichten voorgedragen. De herdenkingsplechtigheid wordt afgesloten met een defilé langs de oorlogsgraven.Een dag later viert Giethoorn voor het eerst de officiële bevrijding met een Gieters muziekfeest in het Kulturhus. Van 19.00 tot 21.30 uur treden Wilma Dijksma & Friends, Popkoor Giethoorn en muziekgroep Dreuge Worst op. Het eerste muzikale bevrijdingsfeest wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden.

De entree, koffie en thee zijn gratis. Voor de organisatie van de herdenkings- en bevrijdingsactiviteiten tekent het Comité 4 en 5 mei Giethoorn.